14.7.2010

Takaumaa tammikuusta

Jos alla olevat talven muistelukuvat hieman jäähdyttäisivät oloa :) nyt ulkona on yli 33 astetta jo ties monettako päivää.
*****
Kovien pakkasten aikaan oli muutaman kerran tullut ihmeteltyä, että eikö mulla muka ole pipoa, joka peittäisi korvatkin kunnolla. Oikein mieleistä ei tullut laatikkoja penkoessa vastaan, joten sain hyvän syyn tehdä uuden.


Utopia-pipo oli nopea yhden päivän homma, mutta lopputuloksen huono puoli on, että siitä tulikin vähän turhan tiukka; ihan kuin kiskoisi päähän uimalakkia! Muutenhan tämä on ihana palmikonkiertoineen! Paksuhan tämä on ja lämmin (lankana Raggegarn + Hjertegarnin Kunstgarn), vähän kova, kun on tehty kolmosen puikoilla (ihan tarkoituksella, jotta ne suojassa olevat korvat olisivat suojassa tuuleltakin). Ylempää palmikkokuviota on varmuuden vuoksi tehty yksi ylimääräinen mallikuvio, jotta varmasti olisi tarpeeksi pitkä.

Raggegarn on itsessäänkin "rouheaa", lisää sinisyyttä+pehmeyttä pipoon tuova Kunstgarn sen sijaan oli pettymys, onneksi olin saanut kerän edullisesti. Tämän piti olla niin ihanaa ?? Lanka olisi itsekseen neulottuna ollut aivan mahdotonta; välillä tosi-tosi-ohutta ja hetken päästä samaa paksuutta kuin 3 mm puikko. Todelle epätasaista ja se kai ei ole oletuksena tämän langan ominaisuus, vaikka se kuinka taiteellisen vaikutelman antaisikin?

Onneksi tämä on sopiva ja mieluinen HerttaiselleApulaiselle ja mahtuu jopa luistelukypärän alle. Ja onneksi hänen lempivärikseen muuttui viime viikolla sininen - kylläpä oli hyvä tsägä (ja ihana äiti)!

Ihmettelen ääneen laskurin käyttäytymistä, yhtäkkiä pari päivää sitten se väheni itsestään noin tuhannella ?? Pientähän tuo on - tiedän - mutta ette tiedä miten ilahdun, kun joku täällä käy.
*****
Lisäksi kovien pakkasten aikaan oli aihetta ihmetellä omaa villasukkatilannetta. Ohuita löytyi useat, mutta kunnon paksuja, luistimen sisään mahtuvia ei näköjään ollut yhtään paria. HerttainenApulainen oli oppinut luistelemaan, mutta mukana oli ikävä olla, koska varpaat olivat itsellä heti jäässä. Tähänkin piti ratkaisuksi tehdä heti samantien uudet, mahdollisimman lämpimät sukat.

Ihanainen kummitäti oli antanut ison muovipussillisen lankoja, joita ei enää tarvinnut ja pussista löytyi 100% villaa useampaakin lajia. Näihin sukkiin on lisäksi ympätty edellisessä pipossa käytettyä Famea ja varressa vielä jotain jämälankaa. Nyt ei enää palellut luistelureissuilla. Lähes kokonaan villaa olevina eivät kai kestä ihan niin hyvin kuin tavalliset sukat, mutta nämä ovatkin "vain luistelukäyttöön", kantapää on vahvistettu.


Niin ne aiemmin mainitut pakkaset eivät juurikaan auttaneet neulomista, koska jouluna satuttamani käsi oli kipeä koko tammikuun. Tyydyin käppäilemään keskuspuistossa ihailemassa näkymiä, edes hiihtää en voinut, vaikka lunta olisi taatusti ollut tarpeeksi.pahimpien pakkasten aikaan meillä juoksenteli aika usein pieni keijukaisprinsessa :)

Ei kommentteja: