16.7.2010

Annis

Kesäkuussa sain yhtäkkiä ahaa-elämyksen koittaessani selvittää missä jätesäkissä lankani olivatkaan. Kaikkia tavaroita ei suinkaan tosiaan ole laitettu vielä paikalleen, mutta hissukseen kyllä. Lankoja oli kateissa suuri määrä, mutta niitä etsiessäni osui silmiin monia lankoja, joita en enää muistanut omistavanikaan.

Kesäkuun ensimmäinen huivi syntyi noin 75 grammasta Kokon Zitron'a (35 % silkkiä, 35 % puuvillaa ja 30 % polyakryyliä), jota olin aiemmin käyttänyt jo vaikka missä, ainakin ylösalas-raglanpaita 3:ssa, hihattimessa, veljentytön kastelahjapeitossa ja omassa ylösalas-raglanpaidassa). Nyt tämä lanka kaiketi loppui, jos ei jotain jämäkeriä joskus löydy.


Tästäpä tuli kiva, varsinkin muotonsa takia. Huivi - kuten näkyy- ei ole tavallinen kolmiohuivi, vaan sen kerrokset tehdään lyhennetyillä riveillä ja näin saadaan kaareva muoto aikaiseksi. Mallista tulee hyvin hartioilla/ olalla pysyvä ja pitsireuna näkyy nätisti, vaikkei kietomisen kanssa olisikaan niin tarkka. Tämä on helposti kietaistavissa kaulaan/ hartioille ja lopputulos oli oikein kiva.

Tämä jää itselle.

No malli oli tosiaan niin kiva ja nopeatekoinen (2 iltaa), että tein heti perään toisen melkein samanlaisen (vajaat 2 iltaa). Tämä on ihan pikkuisen matalampi selkäsuunnassa, jotta saatoin olla varma langan riittävyydestä.

Tätä samaa lankaa oli aiemmin käyttänyt Go Fly like a kite- huivissa ja Minttumaarissa viime kesänä ja vajaat 75 grammaa oli jäänyt yli. Olin vähän niinkuin säästellyt tätä lankaa (Oulunkylän Fashion Housen ystävyysmyynnistä ostettu Hjertegarnin Merino silk (merinoa 60%, silkkiä 20%, bambua 20%)), joka on aivan ihanan pehmeää ja kaunista, mutta nyt tarvittiin äkkiä rakkaimmalle ystävälle parasta mahdollista lohduketta.

Tämä on täydellinen väri M:lle ja olin varma, että ilahtuu. Jos nyt vähän edes lohduttaisi, kun niin moni asia menee nyt pieleen. Vähän turhaan tätä toki olin säästellyt, huivin materiaalihinnaksi tuli alle euro.
Näissä kuvissa väri toistuu lähes oikeanlaisena, parhaiten tässä ekassa kuvassa..

Huivien malli on Annis by Susanna IC (Ravelryssä Annis Knitty) ja huivissa neulotaan ensin reunus ja sitten samaan kappaleeseen loppu lyhennetyillä kerroksilla. Helppoa ja nopeaa.


Ei kommentteja: