26.8.2009

Tsahkal- lapaset

Kirjoneuleinto iski päälle ja edellisten lapasten jälkeen teki mieli tehdä itselle sopivat seuraavaksi. Massiivisen tulostettujen ohjeiden pinosta osui ensimmäiseksi malliksi Ulla- neulelehden Tsahkal-lapaset (Pia Tuononen), joten ne sitten.


Lopputulos: koko: OK, väri itselle: ei-ihan-ok. kerällä lanka näytti levollisemmalta, näin mulle itselleni vähän turhan kirjavaa... lämpimät kyllä ja mun tekemäksi kirjoneuleeksi jopa tasaista (kuvassa ei ole vielä höyrytetty tai muutenkaan tasoitettu).

Lankana Nallea ja silmukkamäärät (56s) ihan ohjeen mukaan. Syksyä ja käyttöä odotellen..

25.8.2009

Ylösalas-raglan-paita 3

Taas toistan itseäni ja tein jo kolmannen puseron samalla mallilla.




Edelliset on täällä ja täällä. Jokainen on kuitenkin toisistaan poikkeava. Tämä on samaa lankaa kuin edellinenkin oma ja samaa kuin oma hihatin (Kokon Zitron: 35 % silkkiä, 35 % puuvillaa ja 30 % polyakryyliä) ja sitä meni vartalo-osaan taas vain 150 grammaa ja hihoihin pikkuisen lisää.

Tässä versiossa ei ole yhtään reikiä, eikä edes pikkupätkää pitsiä, vaan hiljalleen leventyviä raitoja, joiden määrä riippui täysin langan riittoisuudesta. Yksinään beessiä kun ei olisi ollut tarpeeksi, joten ruskeaa piti käyttää lisäksi. Beessin langan menekin maksimoimiseksi tässä on tehty niin, että hihat on tehty "alta pois" heti kuin mahdollista, jotta sain kaiken jäljelle jäävän käytettyä vartalo-osuuteen, eikä tarvinnut jemmata pikkunöttösiä hihojen raidoitusta varten. Lankaa jäikin sitten vain kymmenisen senttiä, joten ei jämäkeriä tällä kertaa. Ihan tarpeeksi pitkä tämä on, jos lanka ei olisi riittänyt niin olisi pitänyt tehdä lisää ruskeita raitoja, mutta parempi näin.

Niin ja mallihan on taas ylösalaisneule (by Johanna Pajakoski).

Saaja pitää raidoista ja näistä väreistä ja luulen että paidastakin. Neulotuksi versioksi se on yllättävän kevyt ja vilpoinen kuumallakin säällä.

24.8.2009

Ristiäiskakku/ Kastekakku

Aiemmin olinkin jo vilauttanut kakun päälle tulevaa vauvakoristetta, nyt oli aika tehdä sen alle kakkukin. Onneksi mainio kälyseni oli tehnyt valmiiksi kakkupohjat, näin minulle jäi se mukavin osuus; täyttö ja koristelu ja kehujen kuuleminen :)

Kristallikimalletta tuli tupsuteltua reilusti, mutta ei ne koristeet nyt oikeasti luonnossa ihan näin säihkyviä olleet.

Pikkuruiset ruusut olivat reilun sentin kokoisia:







.. ja tällainen niistä sitten syntyi:




sisällä on 4 kakkupohjakiekkoa (noin 12 ? munaa),

litra kermaa
12 liivatetta
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk creme fraiche'a
3 pakastepurkkia vadelmia
pari desiä sokeria
pari ruokalusikallista vaniljasokeria
--
muistiin itselle: 8 dl kermaa olisi riittänyt, nyt tätä jäi suoraan kupista syötäväksi aika paljon...vähempikin olisi riittänyt.

Päällä on päällä kahteen kertaan tehty suklaakuorrutus, yhteensä 360 gr suklaata + 180 gr margariinia.. joo, tosi laihdutusruokaa.

Itsellä ei nyt näytäkään olevan kuvaa annetuista valmiista lahjuksista, mutta peitto on esitelty aiemmin täällä ja lisäksi tein samaan sarjaan tyynyn. Näihin tuli vielä satiinivuori & tyynyliina toiselle puolelle, jotta varmasti tuntuu pehmeältä. Lankahan on puuvilla-silkkiä, joten kylmemmillä säillä ei lämmitä, mutta toistaiseksi vielä kyllä. E-kirjaimen malli on taas "neuleita kullannupuille"- kirjasta ja koko on tehty suurinpiirtein sellaiseksi, että sain sinne tungettua vielä vauvan ensityynynkin. Vauvahan ei tyynyä tarvitse, mutta onpa vaikka eka nukentarvike jo valmiina.



Vielä ykdet kuvat vauvoista:




Oikea päivänsankari käyttäytyi hyvin mallikelpoisesti, ilma oli kaunis ja juhlat mukavat.

10.8.2009

Kuuman kesäpäivän lapaset

Outo tyyppi istuu varpaitaan vedessä liotellen laiturilla ja neuloo lapasta. Aika ohuesta langasta toki (Mellanraggi), mutta että kesäkuumalla lapasten teossa? Tosi outo tyyppi. Mutta kun iski innostus tehdä jotain pientä ja helppoa.





Näistä tuli vahingossa miesten koko (60 silmukkaa ja ainoat mukana olleet sukkapuikot 3,5 mm) yritin kyllä tehdä itselleni, menköön lahjaksi myöhemmin. Taidan tehdä toiset lapaset heti perään, josko vaikka kirjoneuletta.

En yhtään odottele syksyä ja näille tarvetta, mutta onpahan valmiina kun pakkaspäivät -yäk!! - saapuvat.

5.8.2009

Vauvojen tekoa

Hehe, ihan marsipaanista vaan :) Ja ruusuja kanssa. Ja pupu + tossut. Ollaan taas oltu ahkeria.

Vauva 1)


ja vauva 2)

Vauva 2 kuivui foliossa, jotta terälehdet pysyivät tarkoitetussa asennossa:




Nyt oli tarvetta ristiäiskakun koristeille tai ainakin niiden teon harjoitusten aika. HerttaisenApulaisen kanssa tehtailtiin urakalla koristeita, pääosaan pääsee hänen omaan kakkuunsa (munaton) tuleva alla oleva "upeus", noin miehen nyrkin kokoinen keko, jonka suunnittelu ja toteutus ovat kokonaan HerttaisenApulaisen itsensä. Varastaa varmasti huomion omilta luomuksiltani, mutta ollaan kyllä molemmat tyytyväisiä aikaansaannoksiimme.


Vauvoja olikin kiva tehdä ja nyt niitä on kaksi, vaikka kakkuja ehkä on vain. Toinen pitäisi valita kakkukoristeeksi, ehkä tämä kukan sisällä lymyilevä? Toisen voi sujauttaa jonnekin muualle ihan lisäkoristeeksi, kun ei näitä vauvoja ainakaan minun tietääkseni tarvita lähiaikoina mihinkään muuhunkaan.

Näissä on kopioitu hyvinkin pitkälle muiden tekemiä vauvoja, mallia ja ideointia on otettu ainakin SweetCake'lta, Rouva täytekakulta, Kakku Helmeltä, Rouva V:ltä ja Mansikkamäen Ebeltä.

Testasin kermaruusujenkin pursottamista, mutta ilmeisesti tulossa oleva ukkonen pilasi harjoitukset, kun kerma muuttui ihan rakeiseksi jo vatkaamisen aikana. Itse pursottaminen onnistui kyllä ihan hyvin, mutta lopputulos lötsähti odotellessaan leivinpaperin päällä. Onnistui se lötsähtäneenkin kermavaahdon syöminen, kun sitä mätettiin surutta pannarin päälle...pientä turvaa ja lohtua kovan ukonilman aikana.

Vihreä Revontuli, ver 3.

Olisi ehtinyt heinäkuunkin tuloksiin tämä kolmas tekemäni Revontuli. Edelliset ovat täällä (punainen) ja täällä (sini-punainen), mutta loppuloma meni ihan muissa maisemissa ja tämä sai rauhassa pingottua viikkotolkulla..



Tämä on hyvin vihreä ja hyvin pienillä värivaihteluilla ja -liukumilla (tein reunukseen jopa muutaman rivin ihan toisesta kerästä, että huiviin tulisi enemmän kontrastia). Samanlaista vironvillaa kuin muutkin tekemäni Revontulet, näitä lankoja kun riittää aina vaan -onneksi. Tässä alimmassa kuvassa värit ovat oikeammat


Ei ollut mukana Unkarissa, joten valmistui vasta heinäkuun lopussa, vaikka on tätä aloiteltu jo Minttumaarin kuivuessa. Tälle on jo olemassa Tarkoitus ja tuskin tulee jäämään itselle, vaikka vihreä väri kiehtookin nykyään kovasti.

Tämä on hieman pienempi kuin aiemmat, mutta riittävä näinkin. Jätin viimeisen reikärivin jälkeisen osuuden tekemättä, kun tuntui jo tarpeeksi isolta. Tekemisen aikaiset säät olivat sangen lämpimät ja mukavat, toivottavasti niiden muisto lämmittää talven pakkasten kiusatessa. Tätä voi hyvin pitää sohvalla lohduttamassa muistuttamasta vihreistä kesäpäivistä.

Valmis Minttumaari oli matkalla mukana. Ekana iltana sitä olisi tarvittu, mutten raaskinut kastaa sateessa, ettei pingotus katoa samantien. Loppuaikana ei olisi tarvittu kuin uikkareita, mutta jotain muutakin piti päällä olla kaupungilla kierrellessä :)

Juu, ei ollut aikaa blogata valmistuneita töitä -aika meni vaikkapa näiden kanssa:










Tein kyllä yhdet miesten lapasetkin tässä välissä, mutta ei nyt sentään kaikkea samaan tarinaan.